Forside / text
Philip Bidstrups er en af de personer som er ramt af den såkaldte ”webcam-hacking” - læs hans historie på TV2 her. Phillip blev afpresset for 2700kr., af udenlandske hackere, som havde brugt hans webcam til at tage private billeder af ham. 

 

Med en simpel YouTube-søgning opstår over en halv million video-eksempler på ”How to hack a webcam”. Det er skræmmende let for hackere at snyde sig adgang til dit webcam og tage billeder, videoer og lytte med - og faktisk er det ikke kun hackere, men med talrige guides på internettet, kan venner og fjender også se med på din computer, hvis du eller et familiemedlem ikke er forsigtig. Trojanske virusser kan finde vej til din computer med et simpelt klik i en e-mail, Facebook-besked eller noget tredje. Det er ikke nødvendigvis en hacker, men helt normale personer - se eksempelvis denne artikel, som fortæller om en 33-årig DJ fra København som ”stalkede” og overvågede en række kendis-personer fra det københavnske natteliv. En ny video fra Codan, viser hvor uforsigtige børn er på de sociale medier. Se den opsigtsvækkende video her.

 

Hvordan ville du have det hvis nogen så med lige nu? 
Det kan være du har/kender børn med diverse enheder med indbygget webcam. Her kan barnet, intetandende om risikoen, komme til at klikke på et tilsyndeladende ufarligt link - som giver hackeren eller alment computertekniske personer adga